Waarom Een Puky Kinderfiets Kopen?

Puky-kinderfietsen-kopen

Er zijn vele verschillende kinderfietsen op de markt. Maar wanneer je een beetje hebt rondgekeken kom je er steeds bij uit dat de kinderfietsen van het merk Puky beschikken over de beste kwaliteit. Dit is te danken aan de Duitse herkomst van het merk en dit zie je dan ook terug in de kleine zichtbare dingen. Maar ook wanneer je iets meer verstand hebt van fietsen zie je het verschil in de niet zichtbare onderdelen. Mede door de grote drang naar het maken van veilige en kwalitatieve kinderfietsen steekt Puky er met kop en schouders bovenuit.

Verschillende modellen kinderfietsen

Het assortiment van Puky bestaat ui vele verschillende fietsen, maatvoeringen en kleuren. Hierdoor kan een kind de eerste 12 levensjaren alleen maar fietsen van Puky gehad hebben. Want het assortiment begint zelfs nog onder de loopfietsen met twee wielen. Met de Puky Pukylino is er een loopfiets met vier verschillende wielen. Geschikt dus voor kinderen die al wel rechtop kunnen zitten maar nog geen evenwicht kunnen bewaren. Kan het kind hier prima mee overweg? Dan is het tijd voor het kopen van een loopfiets. Deze zijn er met rubberen fietsbanden met en zonder luchtdruk. De variant met luchtdrukbanden zal gemakkelijker vooruitgaan voor het kind.

Kinderfiets-versnellingen

Kan het kind uitstekend overweg met een loopfiets? Dan wordt het tijd voor een 12 inch fiets met zijwielen. Wanneer de zijwielen eraf kunnen is helemaal afhankelijk van de vooruitgang en stabiliteit van het kind. Hierbij zien wij echter wel vaak dat kinderen die eerst een loopfiets hebben gehad sneller fietsen zonder zijwielen.

Is het kind al redelijk groot of begint het laat met fietsen dan zal je uitkomen in een 14 inch kinderfiets van Puky. Het voordeel aan deze fietsen is dat de achteras lang genoeg is. Hierdoor is het mogelijk om ook op deze maatvoering zijwielen te zetten. Vooral bij goedkopere merken is hier niet over nagedacht en zijn de achterassen te kort voor zijwielen.

Fietsen met de wielmaten 16 inch en 18 inch worden na de eerder genoemde maatvoeringen gebruikt. Dit alles is afhankelijk van de beenlengte van het kind. Maar gebruikelijk is wel dat wanneer het kind een 12 inch kinderfiets heeft de maatvoering 14 inch wordt overgeslagen. Dit zelfde geld voor als er een 14 inch gebruikt wordt. Dan sla je in de meeste gevallen een 16 inch over.

Voor de grotere kinderen heeft het merk fietsen tot een grote van 24 inch. Deze fietsen zijn vaak verder door ontwikkeld dan de kleinere fietsen. Want met een naafdynamo en versnellingen kan je beter uit de voeten. Vooral wanneer er grotere afstanden worden gefietst zijn versnellingen op een kinderfiets erg aan te raden. Zo kan je in het weekend gemakkelijk eens met het hele gezin naar opa en oma op de fiets.

Waarom zijn Puky fietsen zo goed?

Er zijn verschillende redenen waarom de kinderfietsen van Puky zo goed bij iedereen in de smaak vallen. Want ben je meer op het uiterlijk van de fiets. Dan is er heel veel keuze tussen verschillende kleuren en fietsen met accessoires waarmee een fiets is uitgevoerd. Zo hebben sommige fietsen een klein mandje voorop en anderen een leuke animatie op het frame en/of kettingkast. Maar ook wanneer je meer op de technische onderdelen van de fiets let is Puky een super goede kinderfiets. Zo zijn de fietsen voorzien van onderdelen die zijn gemaakt van een hoogwaardig roestvrijstaal. Zo gaan de naven, spaken en overige boutjes niet snel roesten.

Verder hebben de kinderfietsen van Puky nog een groot voordeel. De frames van de fietsen vallen redelijk laag. Hierdoor kan het kind al sneller gebruik maken van een fiets met een grotere wielmaat. En het voordeel hiervan is dat er gemakkelijker een hogere snelheid behaald kan worden. Dus met minder kracht wordt er gemakkelijker gefietst. Vooral bij de 24 inch fietsen van Puky is dit een groot voordeel. Wanneer de framehoogte vergeleken wordt met een 24 inch transportfiets dan kan het verschil in framehoogte oplopen tot wel 8 centimeter. Dit klinkt als niet veel maar kan in praktijk veel schelen.

Handvatten-puky-fiets

Bij de kleinere kinderfietsen maakt Puky gebruik van een unisex frame. Dit ziet er uit als een meisjesfiets. Maar het is gemakkelijker om te leren fietsen wanneer er geen stang tussen de benen zit. De fiets valt mede hierdoor lager uit en ook afspringen kan sneller. Een ander voordeel is dat de fiets ook weer makkelijk door te schuiven is aan een broertje of zusje.

Ook de houding op een Puky kindefiets is anders dan op andere fietsen. Het frame van de kleinste fietsen is vrij kort waardoor de fiets goed onder controle gehouden kan worden. Ook het leren fietsen is een stuk makkelijker. De sturen van de fiets hebben geen bocht. Dit kan minder leuk ogen maar een stuur met een flink bocht erin kan lastig zijn tijdens het fietsen. Als volwassenen wen je hier snel aan maar bij een kind is de coördinatie van het lichaam nog in ontwikkeling. Om deze reden is het voor kinderen lastig om met een “krom” stuur te fietsen.

De kleinere fietsen hebben een achteruittrap rem en om alvast te wennen aan de handremmen zijn de fietsen voorzien van een enkele handrem. Deze zetten wijzelf bij het afleveren niet te strak, want dan zou het kind zomaar over de kop kunnen vliegen. Het is immers ook maar een remhendel om het kind voor te bereiden op de volgende stap.

Pedalen-puky-fietsLeren fietsen gaat met vallen en opstaan. Dus het zal zeker eens gebeuren dat het kind valt tijdens het fietsen. Puky heeft bij het ontwikkelen van de fiets hier ook over nagedacht. De handvatten zijn bijvoorbeeld voorzien van een stootrand. Dit wilt zeggen dat de handvatten een valpartij beter overleven. Want wanneer de handvatten aan de zijkant kapot zijn kunnen deze zorgen voor een appelboor effect. Dit zal dus met de handvatten op de Puky kinderfietsen minder tot niet snel gebeuren. Verder zijn de pedalen voorzien van drie reflectoren in plaats van twee.