Spiegel Voor Op De Fiets

verstelbare-spiegel-fietsTegenwoordig zien we het steeds vaker, een spiegel op de fiets die wordt gemonteerd. In vele gevallen zit deze spiegel enkel aan de linkerkant gemonteerd. Dit is gedaan omdat het snellere verkeer aan de linkerkant hoort in te halen. Ook zijn er fietsspiegels voor zowel aan de linker als rechter zijde van de fiets. Zo heeft u nog meer zicht op wat er achter u gebeurt.

Waarom een fietsspiegel te gebruiken?

De fietsspiegels worden veelal gebruikt op elektrische fietsen. De elektrische fiets gaat vaak sneller dan een normale fiets en ook heb je meer gewicht tijdens het fietsen met een elektrische fiets. Veel mensen zijn bang op de fiets of hebben de neiging om naar links of rechts te sturen, wanneer zij over hun schouder kijken. Een fietsspiegel biedt een uitstekende en veilige oplossing. Net als een fietshelm voor de e-bike heb je ook een spiegel om de veiligheid op de fiets te verhogen.

Een Rechtse spiegel voor de Fiets

BBB-spiegel-BBM-02-E-view-Clamp

Spiegels worden veelal gebruikt op elektrische fietsen. Dit vooral omdat de snelheid van een elektrische fiets veel hoger ligt. Dit in combinatie dat u alle aandacht op de weg voor u wil houden maakt een fietsspiegel een overbodige luxe. De laatste trend is om aan beide kanten van het stuur een spiegel te monteren. Op deze manier heeft u een geheel zicht over alles wat er achter u gebeurt. Dus ook wanneer er een bocht in de weg zit of de achterligger lang aan de rechtse kant van de weg blijft fietsen bent u voorbereid. Zo voorkomt u een schrikreactie, waardoor ongelukken door kunnen ontstaan.

De Voordelen van een Verstelbare Fietsspiegel

Vind u een spiegel voor op de fiets aan één kant goed genoeg? Dan kunt u prima uit de voeten met de geheel verstelbare spiegel voor de linkerkant. De spiegel is voorzien van een ergonomisch design met een kunststof omhulsel. Hierdoor lijkt het net alsof de spiegel standaard op de fiets hoort. Verder heeft deze fietsspiegel twee draaipunten, waardoor deze geheel naar wens van iedere fietsen kan worden versteld. Zo maakt het niet meer uit of u heel groot of klein van postuur bent. Als laatste pluspunt kunnen wij u ook nog vertellen dat er aan de achterkant een reflecterend patroon zit. Zo bent u ook in het donker beter zichtbaar.

Kleine spiegel aan het handvat

Wit u een niet al te opvallende spiegel op de fiets? Dan is een kleine spiegel aan het handvat wellicht de oplossing voor u. Deze fietsspiegel wordt overigens geleverd met een extra stang. Zo kunt u de spiegel anders instellen. Daarnaast is de spiegel te verstellen. Zo is de kleine spiegel voor iedere fietser geschikt. Verder wordt de spiegel doormiddel van een magneet gemonteerd.

Een grote spiegel voor aan het stuur van de fiets

Wil u gewoon goed zicht met behulp van slechts één spiegel? Dan zijn er ook grotere ronde fietsspiegels. Deze varianten zijn veelal een stuk simpeler dan de hierboven genoemde modellen. De Spiegel wordt doormiddel van een lange stang aan het stuur gemonteerd en is redelijk goed naar wens te verstellen. Wel moet er eerlijk gezegd worden dat dit de minst mooie oplossing is.

spiegels-voor-de-fiets