Kinderfiets Kopen In Sliedrecht

Kinderfiets-kopen-sliedrecht

Er zijn vele verschillende soorten en maten kinderfietsen. Maar waar zit nou echt het verschil tussen al deze fietsen? Welke kinderfiets kan ik het beste kopen voor mijn kind? En waar in Sliedrecht koop ik een kinderfiets? De grootste verschillen tussen alle verschillende fietsen zullen wij jou aan de hand van deze blog uitleggen, zodat je de beste keuze kunt maken.

De verschillende soorten kinderfietsen

Net zoals bij alle andere fietsen zijn er vele verschillende soorten kinderfietsen. Zo zijn er transportfietsen en mountainbikes. Heeft de ene fiets wel en de andere kinderfiets geen versnellingen. Ook zit er een groot verschil tussen het materiaal van de fiets. Zo zijn de duurdere kinderfietsen gemaakt van aluminium en de simpelere kinderfietsen zijn gemaakt van staal. Dit kan in het gewicht tot wel 2 keer schelen. Een kind heeft minder kracht dus het is zeker geen overbodige luxe om een aluminium kinderfiets te kopen. Zo komt hij/zij sneller en makkelijker vooruit. Ook voor de levensduur van de fiets is het aan te raden om een aluminium fiets aan te schaffen. De fiets zal na enkele jaren veel minder last hebben van roestvorming dan een fiets die gemaakt is van staal.

De verschillende soorten wielmaten

Kinderfietsen-puky-alpina-cortina-kopenKinderfietsen is eigenlijk een groot omvattend begrip. Zo zijn er kinderfietsen met een wielmaat van 12 inch tot en met 26 inch. Wil je hier een leeftijd op plakken? Dan zal dit liggen tussen de 3 en 12 jaar. Echter is het niet aan te geven op welke leeftijd er gebruik gemaakt moet worden van maatvoering. De lengte van het kind is hierbij een belangrijke factor. Maar er is meer. Ook op basis van de lengte is het niet aan te geven welke wielmaat gebruikt zal moeten worden. Iedere fiets heeft namelijk een ander frame en de hoogte van de fiets kan sterk verschillen per merk en type. Zo vallen de transportfietsen van Cortina veel hoger dan de kinderfietsen van Puky. Dit terwijl beide fietsen beschikken over een wielmaat van 24 inch. Daarom is het altijd verstandig om bij Profile Kramer in Sliedrecht eens verschillende modellen te komen passen.

Wel of geen versnellingen

De meeste kinderfietsen hebben geen versnellingen. Maar ook zijn er kinderfietsen die voorzien zijn van versnellingen. Wanneer de kinderfiets een dichte kettingkast heeft zullen dit meestal 3 versnellingen zijn. Heeft de fiets een derailleur? Dan is de kans groot dat de fiets zo’n 7 versnellingen heeft. Heeft de fiets een derailleur? Dan is het belangrijk om de fietsketting geregeld schoon te maken en in te sprayen met een smeermiddel voor de fietsketting.

Mountainbikes voor kinderen

kinder-mountainbike-kopen-sliedrechtOok zijn er mountainbikes voor kinderen. Bij deze fietsen is het wel belangrijk om te weten dat het in praktijk nagenoeg niet mogelijk is om een vast fietsslot te monteren. In theorie zal dit vaak wel moeten kunnen. Maar de fietsband komt heel erg dicht langs het slot. Wanneer de fietsband dus goed wordt opgepompt zal deze dus aanlopen. Dit heeft als resultaat dat de fiets niet licht loopt en de fietsband onnodig snel slijt. Een ander nadeel is dat de sleutels van het fietsslot snel krom getrapt worden. Dit is dan weer te wijten aan het feit dat de achtervork van een mountainbike anders is dan van een stadsfiets. Gelukkig is er toch een oplossing om de fiets wel op slot te kunnen zetten. Er zijn kleine kabelsloten die doormiddel van een framehouder aan de fiets gemonteerd worden.

Ook heeft een mountainbike standaard geen fietsverlichting. Dit kan echter makkelijk en snel worden opgelost door een paar kleine fietslampjes te monteren. Verder wordt er ook vaak gekeken naar de mogelijkheid voor het monteren van spatborden. Evenals een fietsslot kunnen spatborden nogal eens moeilijk te monteren zijn. Ook niet ieder spatbord past op iedere fiets. Daarom is het belangrijk om verschillende spatborden bij de fiets te houden en goed naar de constructie van de fiets en de spatborden te kijken.

Transportfiets voor kinderen

Een fiets waarop een krat of mand voorop gemonteerd wordt ook wel een transportfiets genoemd. Deze fietsen hebben een u-vormig stuur, een zachter zadel en een relaxtere zithouding. Ook dit soort fietsen zijn er in vele verschillende maatvoeringen en kleuren. Ook kan je deze kinderfietsen voorzien van verschillende accessoires.

Wat is een goede kinderfiets?

Een goede kinderfiets is van een aantal variabelen afhankelijk. Zo kan je denken aan het gewicht en het materiaal waar de fiets van gemaakt is. Een aluminium kinderfiets is lichter in het gewicht en zal dus makkelijker fietsen. Maar het grootste voordeel wordt behaald met de langere levensduur. Zo zijn de onderdelen in de meeste gevallen ook van een roestvrijstaal materiaal gemaakt. Bij de merken Cortina, Aplina en Puky ben je hier van verzekerd. De mountainbikes van Puky komen onder de naam Eightshot op de markt en zijn kwalitatief echt super goed. Ook de merknaam Skyride is van Puky. Deze fietsen zijn vaak vanaf 20 inch en hebben 3 versnellingen en een naafdynamo.