Hoe een warm hoofd te houden onder een fietshelm?

Steeds vaker hebben mensen een fietshelm op tijdens het fietsen. Dit is erg aan te bevelen, want met de opkomst van de elektrische fiets wordt de snelheid en het gewicht steeds groter. Dit maakt ook weer dat een ongeluk of valpartij ernstigere gevolgen zal hebben. Dit is ook weer terug te zien in het aantal dodelijke ongelukken.

Het fietsen van een fietshelm is dus zeker geen onverstandige keuze. Alleen nu de winter zijn intreden heeft gedaan hoor je steeds vaker dat mensen een koud hoofd hebben tijdens het fietsen op een elektrische fiets. Dit is te wijten aan de koudere weersomstandigheden maar ook zeker aan de rijwind.

Een fietshelm koop je om door het gehele jaar te gebruiken. Dus zal de fietshelm het hoofd beschermen tegen kou, dan zal deze fietshelm ellendig aanvoelen tijdens een warme zomer. Maar gelukkig is er een oplossing voor het krijgen van een koud hoofd tijdens het fietsen.

Helmmuts voor de fietshelm

Met een traditionele muts zit de fietshelm niet meer goed op het hoofd. Daarom hebben verschillende merken een speciale helmmuts ontwikkeld. Dit zijn dunne, maar warme, mutsen voor onder de fietshelm. Bij gebruik van een helmmuts zit de fietshelm uitstekend op het hoofd, waardoor deze het hoofd goed beschermt tijdens een valpartij.

Wat betreft de helmmuts zijn er verschillende varianten. Zo is de ene helmmuts gemaakt van een materiaal dat de wind tegenhoudt. Dit zorgt ervoor dat deze variant erg warm aanvoelt. Ideaal dus voor temperaturen onder het vriespunt. De variant zonder dit winddichte ontwerp is dan weer beter geschikt voor temperaturen tussen de 0 en 10 graden.

Een helmmuts is één van de vele aankopen die je waarschijnlijk tegelijkertijd doet met je fietshelm en elektrische fiets. Maar waarop moet je nog meer letten bij het kopen van een elektrische fiets en de accessoires? Er is op internet heel veel informatie te vinden. Maar wij vertellen jou echt waarop je moet letten bij het kopen van een elektrische fiets.

Kan je een helmmuts ook normaal dragen?

In theorie kan alles. Maar een helmmuts heeft vaak een apart ontwerp. Zo is de muts bij de oren vaak ietsjes dikker dan bovenop. Ook zit er vaak een uitsneden om de gehele oren te bedekken. Door deze uitsnede kan het verstelbare sluitwerk dat in de fietshelm zit ervoor zorgen dat de fietshelm, ondanks een helmmuts, netjes op het hoofd blijft staan.

Persoonlijk zal ik een helmmuts dus niet gebruiken als normale muts. Het kan wel maar je loopt er toch een beetje voor gek mee. Maar doordat de helmmuts zo specifiek ontworpen is heeft deze een klein formaat en is gemakkelijk mee te nemen in een jaszak. Ook wordt er tijdens het schaatsen in de Alblasserwaard steeds vaker een helm gedragen. Dit verhoogt de veiligheid tijdens het schaatsen en zorgt ook nog eens voor een warmer hoofd.