Grote Dealer Van Giant Fietsen In Sliedrecht

Grote-Giant-dealer

Het merk Giant is wereldwijd de grootste fabrikant van fietsen. Dit maakt dat het merk ook vele fietsen voor andere merken produceert. Het grote voordeel hiervan is het schaalvoordeel dat Giant kan toepassen. Zo produceert Giant hoogwaardige fietsen voor een uitstekende prijs.

In Sliedrecht zijn de fietsen van Giant te verkrijgen bij Kramer Fietsen. Al sinds het merk in Nederland te verkrijgen is zijn wij Giant dealer. De lange relatie met het merk en de grote voorraad zorgt ervoor dat fietsen heel snel geleverd kunnen worden. Vanuit Hardinxveld hoeft u enkel de Rivierdijk te volgen en na enkele kilometers arriveert u bij onze winkel aan de Oosterbrugstraat te Sliedrecht. Komt u net als vele andere klanten van ons uit Papendrecht? Ook dan bent u van harte welkom!

Heren- en damesfietsen van Giant

Zoals ieder merk produceert Giant dames- en herenfietsen. De fietsen van Giant zijn allemaal gemaakt van een lichtgewicht aluminium. Dit maakt dat de levensduur van Giant fietsen aanzienlijk wordt verlengd. Ook het gewicht van de fiets komt ten goede. Hierdoor is het weer gemakkelijker om snelheid te maken op de fiets. De reguliere fietsen van Giant zijn te verkrijgen in een dames en herenmodel. Bij de fietsen in het hogere segment heeft Giant een specifiek dames merk, genaamd Liv, in het leven geroepen. De fietsen van Liv hebben een kortere stuurpen, vrouwelijkere kleurstellingen en het frame is een heel klein beetje korter. Dit allemaal omdat dames een korter bovenlichaam hebben dan mannen. En de damesfiets veel meer een unisex fiets is geworden, dit omdat vele heren ook voor een damesfiets kiezen.

Als man is het echter niet aan te raden om gebruik te maken van een Liv fiets. Dit komt omdat de fiets berekend is op het gewicht en de kracht van een vrouw. Omdat de te verdragen kracht veel al veel minder is kan het frame lichter en minder stijf gemaakt worden. Om deze manier ontstaat er een fiets met dezelfde eigenschappen als voor een man die fietst op een heren Giant. Met name bij de racefietsen en mountainbikes is dit van toepassing.

Stadsfiets met dichte kettingkast van Giant

Giant-attend-stadsfietsOok heeft Giant verschillende stadsfietsen. Deze zijn op te delen in twee verschillende categorieën. De transportfietsen en de traditionele stadsfietsen. De Giant Attend is de traditionele stadsfiets met een dichte kettingkast. Deze fiets is te verkrijgen met 3 of 7 versnellingen en ook nog eens verschillende kleurstellingen. De Giant Triple X is een transportfiets met een rekje voorop. Deze stadsfiets is ook te verkrijgen in een elektrische variant, maar hier later meer over. Verder heeft de Giant Triple X een dubbele standaard en stuurslot. Op deze manier blijft de fiets goed staan tijdens extremere weersomstandigheden. Om deze reden zetten wij bij een harde wind graag transportfietsen buiten. Ook de Giant Triple X is in verschillende kleurstellingen te krijgen. Verder kan er nog gekozen worden tussen 3 of 7 versnellingen. En zoals je van een transportfiets kan en mag verwachten zit er een zacht en comfortabel zadel op de transportfiets.

Sportievere fietsen van Giant

Als de grootste fietsfabrikanten van de wereld heeft Giant natuurlijk ook sportievere modellen. Hierbij kan gedacht worden aan fietsen met een beltdrive of een derailleur. Een beltdrive heeft het voordeel dat deze nagenoeg onderhoudsarm is en een derailleur heeft het voordeel dat deze extra licht draait. Dit is dan ook de reden dat er op een sportfiets vaak een derailleur gemonteerd zit. Het schakelen gebeurt namelijk extern terwijl bij een beltdrivde gebruik gemaakt wordt van een achternaaf. Het schakelen gebeurd binnenin de naaf en dit is een stukje complexer dan schakelen met tandwielen op een cassette. Ook hebben sportfietsen vaak meer versnellingen doordat er gebruik gemaakt wordt van verschillende kettingbladen. Zo kan het zijn dat een fiets tot wel 30 versnellingen heeft.

De sportievere modellen hebben natuurlijk ook een sportievere geometrie. Dit wilt zeggen dat je verder voorover zit op de fiets en dat het zadel van de fiets harder is. Zo heb je minder weerstand van de wind en wordt de kracht beter overgedragen op de fiets. Verder zorgt een harder fietszadel ervoor dat er minder tot geen wrijving tussen het zadel en de huid ontstaat. Dit maakt dat een harder fietszadel fijner zal fietsen bij langere afstanden. Wanneer je op zoek bent naar een sportieve fiets ben je bij Giant zeker aan het juiste adres. Maar wil je een exclusievere fiets? Dan zijn de sportieve fietsen van Koga wellicht iets voor jou.

Waar wij aangaven dat een beltdrive nagenoeg onderhoudsarm is, heeft een sportfiets met derailleur af en toe wat onderhoud nodig. Hierbij moet je denken aan het ontvetten van de fietsketting en het opnieuw in te sprayen met kettingspray. Wanneer er pekel gestrooid wordt is het echter extra belangrijk om de fietsketting geregeld goed schoon te maken.

Het sportievere model heeft bij Giant de naam Anytour en is te verkrijgen in verschillende varianten. Dus een beltdrive en een derailleur variant. Daarnaast zijn er nog verschillen in kleurstellingen en uitvoeringen wat betreft schakelgroepen en voorvorken.

Of je nou beter gebruik kan gaan maken van een derailleur of een beltdrive ligt echt aan het doeleinde waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Naast het aantal versnellingen zijn er nog verschillen in de aandrijfsystemen van de fiets. Lees jezelf daarom goed in en maak eventueel een aantal proefritten. Enkel op deze manier ben je verzekerd van een fijne fiets.

Elektrische fietsen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Elektrische-fietsen-giant-kopenDe elektrische fietsen worden wereldwijd steeds populairder en als fietsland zien wij dit ook om ons heen. Er zijn verschillende motoren en deze hebben allemaal hun eigen voordelen. Zo hebben fietsen met een voorwielmotor een prijsvriendelijkere prijsstelling. Het nadeel aan de fietsen met een voorwielmotor is echter dat deze minder krachtig zijn en kunnen slippen tijdens het fietsen over zanderige wegen. Ook hebben elektrische fietsen met een voorwielmotor enkel een rotatiesensor. Hierdoor hoef je minder de fietsen en wordt je dus vanzelf vooruit getrokken. Om deze redenen zie je veelal scholieren gebruik maken van een elektrische fiets met een voorwielmotor.

Betrouwbare motoren

Het meest betrouwbare is een elektrische fiets met een middenmotor. Echter zijn er verschillende middenmotoren, maar met alle eerlijkheid kunnen we zeggen dat Giant gebruik maakt van één van de betere middenmotoren op de elektrische fiets. De Yamaha middenmotoren hebben standaard al een kracht van 50 newtonmeter. Dit is goed voor gebruik in het gehele Nederlandse landschap. Wil je net iets meer kracht dan kan je gaan voor een elektrische fiets met een Yamaha middenmotor met een kracht van 70 newtonmeter. Met deze fiets zou je in theorie zo de Alpen of Pyreneeën in kunnen.

Accu van de elektrische Giant fiets

Hoe langere fietstochten je gaat maken met een elektrische fiets des te belangrijker het is dat je gebruik maakt van een grotere accu. De accu’s zijn er vanaf 300 watt tot en met 625 watt. Ook kunnen deze accu’s op verschillende plaatsen in de fiets verborgen zitten. De luxere varianten zoals de Giant Dailytour hebben de accu verwerkt in de schuine buis van de fiets. De simpelere elektrische fietsen, zoals de Giant Entour, hebben de accu dan weer verwerkt in de bagagedrager.

Waardoor elektrische fietsen comfortabel fietsen

Verder hebben alle elektrische fietsen van Giant hydraulische schijfremmen. Dit maakt dat je tijdens alle omstandigheden uitstekend kunt remmen. Dus of het nou regent in een stijle afdaling. Je zult altijd goed kunnen remmen. Verder zit er nog een verschil tussen de verende voorvorken van de Giant fietsen. Zo hebben de toegankelijkere modellen een verende voorvork die altijd werkt. Maar de luxere varianten hebben een verende voorvork die ook te vergrendelen is. Dit kan fijn zijn wanneer er tegen een heuvel of berg op gefietst wordt. Er gaat op deze manier minder kracht verloren.

Alle voordelen van een elektrische fiets van Giant gecombineerd met de grote schaalbaarheid die het bedrijf heeft, maakt dat er een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding fiets aangeboden kan worden. De kwaliteit wordt nogmaals verbeterd doordat Giant het belang van een goede rijklaar maak beurt en servicebeurt erkent.

De verschillende Giant racefietsen

Giant-tcr-kopen-sliedrechtMet de Giant TCR heeft het merk al jaar en dag één van de betere fietsen op de markt. Dit komt doordat de geometrie en de stijfheid van het frame extreem goed zijn. Dit wordt dan ook nog eens gecombineerd met het lichte gewicht van het frame. De TCR wordt al meer dan 20 jaar gebruikt door verschillende profwielrenners. En aan de hand van de verkregen feedback is de fiets steeds een beetje verbeterd.

Wanneer we het over de Giant TCR hebben beginnen veel mensen over de kabels van de fiets die buitenom lopen. Echter is dit enkel gedaan vanwege functionele redenen. De kabels zouden namelijk ook makkelijk via het frame weggewerkt worden. Maar dan zal het frame hele andere rijeigenschappen krijgen. Het frame zal moeten worden aangepast. Dit zal het frame minder stijf en sterk maken. Maar de kabelgeleiders die dan aan de binnenkant van het frame komen zullen het frame een klein beetje zwaarder maken.

Maar voor het grotere publiek is er ook nog een ander probleem. Want wanneer de kabels van een fiets geheel zijn weggewerkt via het balhoofd van de fiets. Dan zal de lengte van deze kabels aangepast moeten worden wanneer er een andere houding aangenomen wordt. Dus verstel je het stuur van de fiets naar beneden. Dan zal je kabels overhouden. Deze zal je moeten inkorten. Maar met de hydraulische systemen van tegenwoordig is dit veel moeilijker dan vroeger.

Racefiets met weggewerkte kabels

Giant-propel-kopenEchter heeft Giant ook een fiets waarvan de kabels geheel weggewerkt zijn. Dit heeft het merk gedaan omdat de fiets speciaal ontworpen is om zo aerodynamisch mogelijk te zijn. De Giant Propel heeft ook een andere geometrie en samenstelling van de buizen. Dit maakt het frame enkele grammen zwaarder dan het frame van een Giant TCR. Maar de Giant Propel is ook een stukje stijver. Op deze manier is het dus wel mogelijk om kabels geheel weg te werken.

Ga je enkel in de Nederlandse polders fietsen? Dan is de Giant Propel een uitstekende fiets. Wil je de bergen in? Dan kan je wellicht beter kiezen voor een Giant TCR. Deze is lichter in het gewicht en een stukje wendbaarder in de bochten.

Een echter plezierfietser? Dan kan je wellicht het beste kiezen voor de Giant Defy. Dit is een carbon fiets waarvan het balhoofd iets hoger ligt dan bij de Propel of TCR. Ook het frame is een beetje langer en de voorvork heeft een kleine kromming. Dit alles om de hobbels in het wegdek beter te reduceren. Op de Giant Defy zal je dus minder aerodynamisch zitten. Maar als hobbyist is het echt een uitstekende fiets!

Aluminium racefiets van Giant kopen?

Wanneer je een carbon racefiets te hoog gegrepen vind heeft het merk de Giant Contend. Dit is een fiets die een vergelijkbare geometrie heeft als de Giant Defy. Het grote verschil zit hem echter ook in de voor- en achtervork van de fiets. Deze zijn iets breder waardoor het mogelijk is om met bredere fietsbanden te rijden. Zo zou je wellicht een fietsband met een kleine nop op de Giant Contend AR kunnen zetten. De fiets is dus breed inzetbaar. Of je nou gaat Gravellen of de bergen ingaat. Met de Giant Contend AR heb je als allround sportieveling een leuke fiets met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De Verschillende mountainbikes van Giant

Ook heft het merk verschillende mountainbikes. Ook hier is weer het verschil te vinden tussen een carbon of aluminium frame. Verder zijn er met name twee verschillende fietsen die het meeste voorkomen. De Giant XTC is een fiets met een diepere en behendigere geometrie. De Giant XTC is vaak voorzien van een betere schakelgroep en een duurdere en betere voorvork. Deze duurdere voorvork, werkt op basis van luchtdruk. Dus is geheel naar wens in te stellen. Zwaardere berijders zullen dus meer druk in de voorvork pompen dan lichtere berijders. Ook kan dit per parkoers verschillen. Even als de bandendruk.

Voor de recreatievere mountainbiker heeft Giant de Talon. Dit is een mountainbike met een vriendelijkere geometrie. Voor het gebruik in Nederland is een Giant Talon een zeer leuke mountainbike. Ook omdat Giant altijd gebruik maakt van het lichtste aluminium dat op de markt beschikbaar is. De schakelgroepen en voorvorken kunnen per variant van de Giant Talon dan weer erg verschillen. Een ander verschil is de wielmaat. De meeste mountainbikes hebben tegenwoordig een wielmaat van 29 inch. Maar er zijn ook mountainbikes met een wielmaat van 27,5 Inch.

Vele wege ontdekken met een gravelbike van Giant

Voordelen-gravelbikeOok zijn er fietsen die tussen een racefiets en mountainbike inzitten. De geometrie lijkt veelal op die van een mountainbike terwijl de fiets een vaste voorvork heeft. De hobbels worden dus beter opgevangen. Dit komt door de langere wielbasis en een balhoofd dat hoger licht. Verder zijn de voor- en achtervork breder gebouwd. Op deze manier kunnen de fietsbanden worden voorzien van een breder loopvlak met enkele kleine noppen. Dit alles zonder dat het vuil ophoopt en de fiets gaat aanlopen. Met de Giant Revolt heeft het merk een aluminium en een carbon variant. Ook zijn gravelbikes beter geschikt voor het fietsen van extreem lange en avontuurlijke fietstochten. Zo heeft de Giant Revolt meerdere bevestigpunten voor bidonhouders of frametassen.

De hybride fietsen van Giant

Heb je liever een relaxtere zit? Dan is de Giant Roam een fijne fiets. Op deze fiets zit iets rechterop dan op een gravelbike. Ook is deze fiets goed te gebruiken voor woon- en werkverkeer. Zo heb je met de Giant Roam dus een fiets waarmee je het bos in kan en waarmee je een lekker stukje over de weg kan fietsen. Bij deze fietsen kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van klikpedalen, maar het is ook niet gek om er normale pedalen op te houden. Waar een gravelbike geen voorvorkvering heeft is een Giant Roam wel voorzien van een voorvorkvering. Afhankelijk van het model is deze voorvork wel of niet te vergrendelen. Ook kunnen er op deze fiets gemakkelijk spatborden worden gezet. Dit maakt de Giant Roam een lichtgewicht fiets die extreem breed inzetbaar is.

Giant fietsen in de showroom

Benieuwd geworden naar een Giant fiets? Dan hebben wij vele fietsen van het merk op voorraad. Zelf hanteren wij altijd de regel dat alles wat bij ons op de website staat ook echt in de winkel te vinden is. Dus heb je een mooie fiets gevonden? Kom dan eens bij ons in de winkel kijken. De fietsen staan rijklaar en er kan bijna altijd vrijblijvend een proefrit gemaakt worden. Verder vertelt ons vakkundige personeel jou nog veel meer over deze fiets.