Een Goede Kinderfietshelm Kopen?

Fietshelm-voor-kinderen

Tegenwoordig ziet u het steeds vaker voorbij komen. Mensen met een fietshelm op. Deze trend is over komen waaien uit ons buurland Duitsland. Maar is het dragen van een fietshelm niet overdreven? Het antwoord daarop is uitsluiten “Nee”. Het dragen van een fietshelm draagt bij aan een hogere mate van veiligheid en voorkomt hersenletsel bij een val. Zie het als een autogordel. Deze heeft u ook niet nodig totdat u een ongeluk maakt. Dan bent u vaak opeens blij met de autogordel.

Voelt het dragen van een fietshelm in het begin nog onwennig en niet fijn? Wanneer u de juiste fietshelm heeft, dan kunnen wij u vertellen dat dit enkel een kwestie van tijd is. Na slechts een week bent u of uw kind vaak al gewend aan de fietshelm.

Wat is het nut van een kinderfietshelm?

Als ouder wilt u niets anders dan veiligheid voor uw kind. Zo heeft u wellicht een rekje voor de trap in het huis laten bouwen. Allemaal preventieve maatregelen die u nooit nodig hoopt te hebben. Zo is dat ook met een goede kinderfietshelm. En één ding kunnen wij uw verzekeren uw kind gaat een keertje vallen tijdens het fietsen. Om hersenletsel te voorkomen is het aan te raden om ook uw kind tijdens het fietsen een fietshelm te laten dragen.

Wat is de juiste Pasvorm van een fietshelm voor kinderen?

Er zijn verschillende maatvoeringen van kinderfietshelmen. Dit betekent dat een kind van 2 een andere fietshelm heeft dan een ouder kind. Het grootste verschil zit hem in de grootte van de schaal. Wat is dan het gevaar van een te kleine fietshelm? Wanneer de fietshelm te strak op het hoofd zit en de schaal van de fietshelm rechtstreeks tegen het hoofd drukt wordt de klap minder tot niet opgevangen door de fietshelm. Daarom is het belangrijk dat er een kleine ruimte zit tussen de schaal en het hoofd. Wanneer er dan gevallen wordt zal de kleine ruimte tussen de schaal en het hoofd de klap voor een groot gedeelte opvangen.

Hoe moet de fietshelm op het hoofd?

Verstellen-kinderfietshelmWanneer de fietshelm op het hoofd staat is het belangrijk om de draaiknop achterop de fietshelm aan te draaien. Zorg ervoor dat uw kind de voorkant van de fietshelm kan zien, wanneer hij of zij naar boven kijkt. Zodra de voorkant niet gezien wordt staat de fietshelm te ver naar achteren en zal het voorhoofd en de slapers niet worden beschermd. Ook kan de fietshelm bij een val dan een pijnlijk gevoel geven aan de nek. Verder is het belangrijk dat u één tot anderhalve pink tussen het hoofd en de schaal zou moeten kunnen steken.

Naast de schaal heeft de fietshelm ook een kinband. Deze kinband zorgt ervoor dat de fietshelm niet van het hoofd schiet. Maar hoe strak moet de kinband van een fietshelm dan? Hierbij is het belangrijk om deze vooral niet te vast te doen. Want wanneer de kinband te strak zit is het voor uw kind moeilijk ademen en slikken. Daarom kunt u de kinband iets losser zetten. Maar probeer eens de kinband over de kin te kunnen trekken. Wanneer u dit kunt doen zit de kinband te los en dient deze strakker gezet te worden. Om de fietshelm nog beter op het hoofd te laten zitten zijn alle fietshelmen uitgerust met verstelstukken voor bij de oren. Met deze verstelstukken kunt u afstellen hoe de kinband rondom de oren loopt. Zet deze niet te hoog, want dan kan de kinband een irriterend gevoel geven aan de aanhechting van het oor. Maar natuurlijk is het ook belangrijk om deze verstelstukken niet te laag te zetten. Want zodra de verstelstukken te laag staan zal de fietshelm minder vast op het hoofd staan.

Een neutrale kleur fietshelm of juist een fleurige?

Wanneer u een goede kinderfietshelm gaat kopen zijn er ook nog verschillen in de kleurstellingen. Zo heeft de ene fietshelm een fleurig uiterlijk en de andere fietshelm een neutrale kleurstelling. Wanneer het kind bij u op de fiets zit kunt u ervoor kiezen op een fietshelm te kopen die wat betreft kleurstellingen bij uw fiets of de kinderfiets past. Laat u het kind zelf kiezen dan wordt er veel al gekozen voor een kleurrijke fietshelm.

Fietshelmen voor iedere leeftijd

Of uw kind nou 2 jaar is of 5 jaar dat maakt niet uit. Voor ieder kind is er een fietshelm beschikbaar. Echter verschillende schalen van de fietshelmen wel in formaat. Eerder vertelde wij al wat de juiste pasvorm van een fietshelm is en dat deze zijn functie verliest wanneer de fietshelm te groot of te klein is.

Wilt u een fietshelm in een neutrale kleur of juist een fietshelm met een leuk motief? Die keuze is geheel aan u. Voor zowel jongens als meisjes zijn er neutrale als kleurrijke fietshelmen.

Lichtje achterop voor zichtbaarheid

Kinderfietshelm-met-achterlichtDe veiligheid van uw kind verhogen? Of gewoon een leuk speeltje op de fietshelm? Zo bestaan er ook fietshelmen die zijn uitgevoerd met een klein roodlampje op de achterkant. Naast dat uw kind beter zichtbaar is, zal dit ook helpen om uw kind te overtuigen van het dragen van de fietshelm. Zit uw kind achterop de fiets? Dan verhoogt een fietslampje achterop de fietshelm ook nog eens uw veiligheid.