Een Elektrische Fiets Kopen In Sliedrecht?

Elektrische-fiets-kopen-sliedrecht

Tegenwoordig zijn heel veel fietsen elektrisch en al deze elektrische fietsen hebben verschillende voordelen. Zo ben je sneller op de plaats van bestemming en kom je niet meer bezweet aan. Ook is in een dorp, zoals Sliedrecht, een elektrische fiets vaak sneller dan de auto. En parkeren? Dat is met een elektrische fiets ook geen probleem meer. Deze kan je net als een normale fiets overal neerzetten. Hierbij geven wijzelf de voorkeur om de fiets dubbel op slot te zetten met een extern fietsslot. Op deze manier is de fiets minder makkelijk te stelen.

Waarop te letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een elektrische fiets? Ten eerste is er over alle fietsen wel iets positiefs en iets negatiefs te lezen op het internet. Als voorbeeld kunnen geven wij een voorbeeld over schijfremmen. Het positieve aspect van elektrische fietsen met schijfremmen is dat deze de kortst mogelijke remweg hebben en tijdens alle weersomstandigheden de remweg hetzelfde blijft. Een nadeel aan schijfremmen is echter dat deze bij slechtere weersomstandigheden altijd zullen gaan piepen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook voor- en nadelen aan een elektrische fiets met een voorwielmotor. Eigenlijk klopt de benaming voor- en nadelen niet eens. Wij kunnen het beter omschrijven als verschillen tussen de verschillende elektrische fietsen. Het ligt dan weer aan het type fietser dat jij bent of iets een voor- of een nadeel is. Daarom kunnen wij je adviseren om eens op enkele verschillende modellen te komen fietsen. Op deze manier kan je voor jezelf oordelen of iets wel of niet voor jou geschikt is.

Aan een kwalitatief uitstekende elektrische fiets hangt vaak een flink prijskaartje. Om deze reden is het ook mogelijk om een elektrische fiets te leasen. Wel is het belangrijk om te benadrukken dat het kopen van een elektrische fiets op het langere termijn goedkoper is. Om deze reden raden wij het altijd aan om zelf de elektrische fiets te kopen. Voordeel hiervan is dat je zelf altijd nog beschikt over fiets met een restwaarde.

Welke elektrische fiets heb ik nodig?

elektrische-fiets-met-voorwielmotor-sliedrechtGa je de fiets dagelijks gebruiken en moet je tegen een steile heling op fietsen? Dan ben je gebaat bij een elektrische fiets met een sterkere motor en een accu met een grotere capaciteit. De kracht van de motor wordt altijd uitgedrukt in newtonmeters. Waar een voorwielmotor standaard een kracht heeft van 30 newtonmeter kan dat bij een middenmotor variëren van 40 tot en met 85 newtonmeter.

Simpel gezegd kan je met een voorwielmotor op de vlakke wegen prima uit de voeten. Maar ga je een helling op dan is een middenmotor met een kracht van 50 newtonmeter zeker geen overbodige luxe. Wil je met de fiets echt alle beklimmingen doen? Dan is een motor van 65 newtonmeter of meer een uitstekende keuze. Het nadeel van een elektrische fiets met een sterkere middenmotor is dat deze vaak voorzien is van een luxer frame, grotere accu en andere schakelnaaf. Dit maakt de krachtigste elektrische fietsen vaak een heel stuk duurder dan een simpelere elektrische fiets.

Onderhoud van een elektrische fiets

Belangrijk om altijd in gedachten te houden is dat een fiets een gebruiksvoorwerp is. Dit houd in dat de spaakspanning en kabels gaan zetten. Dit kan er voor zorgen dat de fiets minder stijf is tijdens het fietsen en minder goed gaat schakelen. Daarom is het belangrijk om de fiets één keer per jaar langs te brengen voor een servicebeurt. De fiets wordt dan op meer dan 20 punten gecontroleerd en bijgesteld.

Eerder vertelde wij al dat een middenmotor vaak sterker is dan een voorwielmotor. Maar een middenmotor is ook beter te onderhouden of in te stellen. Dit komt doordat een middenmotor werkt met meerdere sensoren zoals een krachtsensor, rotatiesensor en een hellingshoeksensor. Al deze sensoren werken doormiddel van software met elkaar samen. Doormiddel van deze software zijn de instellingen van een elektrische fiets in te stellen. Zo kan de motor iets krachtiger of zuiniger gezet worden.

Elektrische fiets voor scholieren

Echter hebben deze verschillende sensoren ook invloed op de manier van fietsen. De elektrische fiets met een middenmotor ondersteund echt tijdens het fietsen. En een elektrische fiets met een voorwielmotor trekt jou als gebruiker echt vooruit. Dit komt omdat een elektrische fiets met een voorwielmotor enkele gebruik maken van een rotatiesensor. Je hoeft de benen dus enkel rond te draaien en de motor doet de rest van het werk. Dit maakt dat vele scholieren een elektrische fiets met een voorwielmotor heel erg fijn vinden fietsen.

De voordelen van een middenmotor

Naast dat een elektrische fiets met een middenmotor sterker is en meerdere sensoren heeft. Zijn er nog enkele grote voordelen aan een elektrische fiets met een middenmotor. Het gewicht van de fiets zit meer in het midden en ligt lager bij de grond. Dit maakt dat de fiets stabieler is en dus ook fijner zal fietsen. Een ander groot voordeel is dat een elektrische fiets met middenmotor geen last meer heeft van een slippend voorwiel. Dit kan nog wel eens voorkomen wanneer er gebruik gemaakt wordt van een voorwielmotor. Dit komt doordat er bijvoorbeeld zand op de weg ligt. Om deze reden vinden vooral oudere mensen een fiets met een middenmotor extra fijn.

Wat zijn de voordelen van een geïntegreerde accu?

De accu van een elektrische fiets kan op verschillende plaatsen verwerkt zitten. Wanneer de accu in de bagagedrager zit verwerkt kan het frame van de fiets extra licht gehouden worden. Maar wanneer de accu in het frame zit zal deze lager bij de grond zitten en kunnen beschikken over een grotere accu capaciteit. Dit heeft dan weer als gevolg dat je verder kunt fietsen met een opgeladen accu. Tegenwoordig maakt het niet meer uit of de accu in het frame of in de bagagedrager verwerkt zit. In beide gevallen kunnen de accu’s uit de fiets gehaald worden. Dit is dan ook aan te raden om bij koudere temperaturen te doen. Op deze manier verleng je de levensduur van de accu aanzienlijk.

Hoever kan ik fietsen met de accu van mijn fiets?

Een andere vraag die wij vaak krijgen is “hoever kan ik fietsen met een volle accu? “. Op deze vraag is het echter niet heel makkelijk om een antwoord te geven. Er zijn simpelweg te veel variabelen die invloed hebben op de actieradius van een elektrische fiets. Het belangrijkste is het gewicht van de berijder. Verdere variabelen zijn de bandendruk, mate van ondersteuning, buitentemperatuur en de inhoud van de accu. Wanneer wij er dan toch een aantal kilometers aan moeten koppelen zouden wij zeggen dat je met een 300 watt accu zo’n 50 kilometer kan fietsen en met een accu met een capaciteit van 500 watt zo’n 90 kilometer kan fietsen. Let wel op dat dit slechts een richtlijn is. De kans is groot dat de werkelijkheid afwijkt of je ergens anders andere kilometerstanden hoort.

Wat voor accu jij als gebruiker zal kiezen is afhankelijk van het gebruik. Fiets je enkel van Sliedrecht naar Hardinxveld of Papendrecht? Dan zal je waarschijnlijk kiezen voor een accu met een capaciteit van 300 of 400 watt. Ben je van plan om regelmatig naar Rotterdam, Dordrecht of Gorinchem te fietsen? Dan is een accu met een capaciteit van 500 watt of meer geen overbodige luxe.

Het verschil tussen een luxe en een goedkopere elektrische fiets

elektrische-koga-fiets-kopen

En wat is nou precies het verschil tussen een hele dure en een goedkopere elektrische fiets? Het aller belangrijkste is om te onthouden dat de fiets van een bekend merk is. Zo ben je er altijd van verzekerd dat de fiets goed te onderhouden is en eventuele onderdelen langer verkrijgbaar zijn. Want eerlijk is eerlijk vroeg of laat gaat er een keertje iets stuk aan een elektrische fiets. Dit kan de accu, display of een ander onderdeel zijn. Is de fiets heel erg goedkoop en van een onbekend merk? Dan koop je vaak een kat in de zak. In vele gevallen is de fiets niet goed rijklaar gemaakt en krijgt deze geen gratis servicebeurt na enkele maanden. Vooral deze servicebeurt zorgt ervoor dat de levensduur van de elektrische fiets aanzienlijk wordt verlengd. Ons advies is dan ook om liever een tijdje door te sparen zodat je een elektrische fiets van een bekend en betrouwbaar merk kunt kopen. Juist omdat de levensduur van de elektrische fiets veel langer is en kosten per gefietste kilometer veel lager zijn.

Een hele luxe elektrische fiets heeft vaak een accu met een grotere capaciteit en een sterkere motor. Door deze sterkere motor zal de fiets ook een andere schakelnaaf hebben. En van wege de grotere accu zal deze in het frame verwerkt zitten. Dit heeft dan weer invloed op de constructie van het frame. In vele gevallen zit er dan een fietscomputer op waarmee genavigeerd kan worden. Ook is een luxere elektrische fiets minder een massaproduct. Waardoor er meer gelet is op de kleurstellingen en afwerkingen. Een voorbeeld hiervan zijn de lederen handvatten met een rood stiksel.

Accessoires voor de elektrische fiets

Wanneer je een elektrische fiets koopt kan je eigenlijk al goed deelnemen aan het verkeer. Echter hoor je steeds vaker dat er een ongeluk is met een elektrische fiets. Daarom zijn de accessoires voor de elektrische fiets voornamelijk gericht op veiligheid. Een telefoonhouder op het stuur is handig om de juiste route te navigeren naar de eindbestemming. Een fietshelm is net als een gordel. Je hoopt dat deze overbodig is. Maar je bent blij dat je hem draagt wanneer er ongeluk is. Wel is het opletten met het kopen van een fietshelm. Zo zijn er verschillende dingen waarop je moet letten bij het kopen van een fietshelm. Koop je de juiste fietshelm? Dan ben je verzekerd van een betere bescherming van het hoofd. Ook is het belangrijk dat een fietshelm lekker aanvoelt op het hoofd. Irriteert de fietshelm op het hoofd? Dan zal je deze minder snel gaan dragen.Een ander accessoire dat je veel op elektrische fietsen zit zijn spiegels. Door gebruik te maken van een spiegel heb je meer overzicht over het verkeer. De spiegels zijn veelal enkel voor de linkerkant. Zo kan je het inhalende verkeer van achteren zien aankomen. Ook is het mogelijk om een fietsspiegel rechts op het stuur te monteren.