De Verschillende Koga Accessoires Voor De Fiets

Accessoires-koga-fiets

De fietsen van Koga staan bekend als één van de betere fietsen op de markt maar waarom zijn deze fietsen zo goed en wat maakt Koga dan echt een premium merk vergeleken met andere fietsmerken? Wil je een kort antwoord? Dan gaat het vooral om de kleinere details. Maar al deze kleine details maken voor een fanatieke fietser toch echt zeker het verschil. Maar met zo’n kort antwoord doen we bijna afbreuk aan het merk en daarom zouden wij een verdere toelichting geven.

Wat maakt een Koga fiets zo goed?

Om te beginnen zijn de frames van Koga triple gehard. Dit wilt zeggen dat de frames drie keer in de oven geweest zijn en het aluminium harder is dan als een frame maar één keer in de oven is geweest. Dit hardere aluminium maakt de nieuwe fiets dan ook weer een stukje sterker. Echter is Koga één van de weinige merken die de frames vaker dan één keer laten uitharden. Wanneer je goed kijkt naar het frame van een Koga fiets valt het ook nog eens op dat de lasnaden mooier zijn weggewerkt dan vij vele andere merken. Maar veruit de meeste verschillen zitten in de niet zichtbare onderdelen zoals, spaken, velgen, lagers en vele andere onderdelen. Dit is bij Koga vaak net iets beter dan bij andere fietsmerken.

Maar aangezien Koga een premium merk is hebben zij ook een lijn vol met accessoires om jouw fiets nog meer af te maken bij deze accessoires zou je kunnen denken aan fietstassen, snelbinders, bidons, bidonhouders en zelfs fietssloten. Om een beter beeld te krijgen van de verschillende accessoires en waarom je deze jou moeten hebben geven wij per product een verdere uitleg.

Zadeltas van het merk Koga

Om meteen te beginnen ziet de Koga zadeltas en heel erg netjes en chique uit. Dit komt mede door de sluiting van de zadeltas. Zo bestaat de sluiting ten eerste uit een klittenband. Wanneer deze de zadeltas goed afsluit wordt de achterkant naar binnen gevouwen. Doormiddel van twee klipjes aan de zijkant wordt de zadeltas definitief afgesloten en is het klittenband niet meer zichtbaar. De achterkant van de Koga zadeltas is voorzien van een reflecterende streep. Ten midden van deze streep staat de merknaam nog eens subtiel afgebeeld even als aan de zijkant van de zadeltas. De reflectie zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent voor het overige verkeer en ziet er ook nog eens mooi uit.

De montage van deze zadeltas werk ook weer met klittenband. Hierdoor is deze zadeltas geschikt om op iedere fiets te monteren. Het klittenband wordt gedaan om de brug van het zadel en aan de voorkant van de zadeltas zit ook nog een kittenband. Deze wordt bevestigd aan de zadelpen van de fiets en voorkomt dat de zadeltas kan gaan bungelen onder het zadel. Verder is de Koga zadeltas gemaakt van een makkelijk schoon te maken en duurzaam materiaal

Enkele en dubbele Koga Fietstassen

fietstassen-koga-fietsDe fietstassen van het merk zijn voorzien van een subtiele Koga opdruk en zijn te verkrijgen in een enkele en dubbele variant. De dubbele variant is dan weer snel van de fiets af te halen doormiddel van het slimme bevestigingssysteem. Dit is echt een groot voordeel in vergelijking met andere fietstassen. De fietstas beschikt namelijk over een plaat die binnen een handomdraai los te koppelen is van de fietstassen. De fietstassen kunnen omhooggetrokken worden en van de fiets afgehaald worden. De plaat zal echter op de fiets blijven zitten. Maar tot tegenstelling met vele andere systemen is dit niet echt een belemmering voor het zicht. De enkele fietstassen van Koga zijn dan weer doormiddel van een systeem achterop de fietstassen geheel naar de bagagedrager af te stellen. Verder beschikken de fietstassen over een reflecterende streep die het ontwerp van de fietstassen enkel mooier maakt. Aangezien de zadeltas precies hetzelfde ontwerp heeft past dit uitstekend bij elkaar. Het voordeel van de enkele fietstas is dat deze wordt geleverd inclusief een schouderband. De haken waarmee de fietstas wordt bevestigd aan de bagagedrager worden in dit geval afgedicht doormiddel van een ritssluiting.

Snelbinders in de kleuren van jouw fiets

Koga-snelbinders-fietsVele Koga fietsen worden geleverd zonder snelbinders. Dit komt omdat de doelgroep veelal werkt met een fietstas of de bagagedrager niet gebruikt. Ook is de fiets strakker en mooier zonder snelbinders. Maar laten we ook eerlijk zijn, een fiets moet ook gewoon functioneel zijn. Koga heeft snelbinders in de keurstellingen van de fiets. Zo is bijvoorbeeld het rood in de snelbinders exact dezelfde kleur als het rood in de bidonhouder en het frame van de fiets. De snelbinders zijn te verkrijgen in twee verschillende lengtes. Dit heeft er dan weer mee te maken dat een elektrische fiets waarbij de accu in de bagagedrager verwerkt zit een langere snelbinder nodig heeft. In dit geval heb je een snelbinder nodig met een lengte van 620 millimeter. Heb je een Koga F3 dan zal je gebruik moeten maken van een kortere snelbinder met de lengte van 580 millimeter.

De verschillende fietssloten

Ook zijn er verschillende fietssloten voor de fietsen van Koga. Wat betreft deze fietssloten zijn er twee verschillende varianten. Zo is het ringslot een fietsslot dat op de fiets gemonteerd wordt. Verder kan dit ringslot worden uitgebreid met een insteekkabel. Deze insteekkabel maakt het mogelijk om de fiets aan een paal vast te zetten. Op deze manier maak je het de fietsendieven nog moeilijker om een fiets te stelen.

Het ringslot van Koga is gemaakt in samenwerking met het merk Axa. Dit merk houdt zichzelf hoofdzakelijk bezig met het maken van beveiligingen zoals fietssloten. Laten we zeggen dat op bijna de helft van de fietsen wel een fietsslot van Axa zit. Ook deze samenwerking is typisch voor Koga. Het merk zou makkelijk zelf een fietsslot kunnen ontwikkelen maar kiest voor een betrouwbare partner die zichzelf al heeft bewezen. Het ringslot heeft een volledig rond gelast stalen slothuis en heeft een ART** 4191 keurmerk. Verder heeft het slot enkele verschillende opzet kappen. Zo kan je het slot verder personaliseren en een bijpassende kleur aan jouw fiets geven.

Bidonhouders en bidons die passen bij de kleurstellingen van jouw fiets

Wanneer je aan accessoires denkt voor jouw Koga fiets denk je al snel aan een bidonhouder in de kleurstellingen van jouw fiets. Een bidonhouder blijft namelijk permanent op de fiets zitten. Daarom is een bidonhouder met een mooi ontwerp nooit een verkeerde investering. Het kan de fiets echt maken of kraken. Naast deze bidonhouders heeft Koga ook enkele bidons die voorzien zijn van een subtiele Koga opdruk. De Bidons zijn er in twee verschillende formaten. Namelijk de 550 en 750 milliliter. Zelf vinden wij de Koga bidon met een inhoud van 550 milliliter net wat mooier op de fiets zitten. Maar is het warm en maak je een langere fietstocht? Dan is de grote bidon alleen maar extra handig.