De Verschillende Axa Ringsloten Voor Op De Fiets

verschillende-axa-fietssloten

Op vele fietsen zit een ringslot van het merk Axa. Maar zijn al deze sloten exact hetzelfde? En wat is dan het verschil tussen de verschillende Axa fietssloten? Dat gaan wij jou allemaal uitleggen aan de hand van een aantal simpele voorbeelden en de meest verkochte fietssloten van Axa. Ook zijn er Axa sloten die speciaal zijn gemaakt voor merken zoals Koga. Deze sloten beschikken over verschillende kleurstellingen die bij de andere accessoires voor de Koga fiets passen.

De mogelijkheid voor een insteekkabel

fietsslot-axa-gazelle-fietsHet grootste zichtbare verschil zit hem in de mogelijkheid om een insteekkabel in het fietsslot te doen. Echter is een insteekkabel niet meer de meest veilige manier van het extra op slot zetten van de fiets. Dit omdat de insteekkabel uit het slot valt wanneer het slot is opengebroken. Daarom kan je er tegenwoordig beter voor kiezen om gebruik te maken van een kabelslot dat voorzien is van een extra slot. Op deze manier zal een fietsendief twee verschillende sloten open moeten maken. Heb je nog wel een insteekslot thuis liggen dat je graag gebruikt? Dat kan met de nieuwste varianten van de Axa ringsloten ook gewoon. Een insteekkabel voorkomt namelijk wel dat de fiets niet snel in een bus gezet kan worden. Wanneer dit wel gebeurd heeft een fietsendief alle tijd om het slot open te breken in een afgelegen schuur. Bij het voorkomen van een fietsendiefstal gaat het dus voornamelijk om het vertragen. Aangezien ieder fietsslot open te breken is. Er zit alleen een verschil tussen of dat het binnen 2 minuten is open gebroken of dat een fietsendief er 30 minuten over doet.

Fietsslot voor een fiets met brede fietsbanden

Tegenwoordig zien wij steeds bredere fietsbanden op de fiets zitten. Dit alles om de hobbels in het wegdek beter te kunnen reduceren. Echter hebben bredere fietsbanden ook een effect op de samenstelling van de fiets. Zo moeten de voor- en achtervork breder zijn. Maar nog meer op het onderwerp van deze blog gericht is het fietsslot. Het gebeurd namelijk vaak dat de te brede fietsbanden (bijna) aanlopen tegen het spatbord of fietsslot. Daarom heeft het merk Axa een extra breed fietsslot ontwikkeld. Het Axa Block XXL fietsslot heeft een breedte van 60 millimeter en kan op nagenoeg iedere fiets gemonteerd worden en heeft een veiligheidslevel van 12, dit komt overeen met het ART** 4176 keurmerk.

Wat is het beste fietsslot?

Nadat iemand zijn of haar fiets gestolen is krijgen wij vaak de vraag wat het beste fietsslot is dat er is. De Axa Victory is een fietsslot dat tot één van de betere fietssloten hoort van de gehele markt. Het binnenwerk van dit fietsslot is volledig rondom gelast. Het fietsslot is voorzien van een ART** 4191 keurmerk. Om de kans op diefstal van de fiets nog verder te verkleinen is het echter wel aan te raden om gebruik te maken van nog een extra fietsslot. Is het vaste ringslot op de fiets van Axa? Bevelen wij aan om een kettingslot te kopen van een ander merk. De verschillende systemen van de fietssloten zullen het voor een fietsendief veel lastiger maken.

Het voordeel van symmetrische fietssleutels

Verder hebben verschillende ringsloten van Axa een symmetrische fietssleutel. Dit wilt zeggen dat er geen boven of onderkant aan de fietssleutel zit. Zo sta je dus nooit meer moeilijk te doen met de fietssleutel op de juiste manier in het fietsslot te steken. De sleutels hebben allemaal een uniek sleutelnummer. Dit sleutelnummer is aan de bovenkant van de sleutel gegraveerd. Aan de hand van dit sleutelnummer is het mogelijk een extra sleutel te laten bijmaken. Ook wanneer er een diefstal is zal de politie naast het framenummer ook een sleutelnummer willen opnemen in het proces-verbaal.

Meest gebruikte fietsslot op de elektrische fiets

De kans is groot dat dit fietsslot ook bij jou op de fiets zit. De Axa Defender is een van de luxere fietssloten en ook het makkelijkste in het gebruik. Het fietsslot is niet voorzien van symmetrische fietssleutels. Dit om de veiligheid te verbeteren en de kans op diefstal van de fiets te verkleinen.

Voldoet aan ART** 4001 keurmerk en is geschikt voor nagenoeg alle fietsverzekeringen. Vanuit Axa zelf heeft het ringslot een veiligheidsindex 14 op 15 gekregen. Dit is vele malen hoger dan ieder ander fietsslot. Let wel op dat je bij veel fietsverzekeringen verplicht bent om de fiets dubbel op slot te zetten met een los fietsslot. Een insteekkabel voldoet dan niet aan de veiligheidsvoorschriften.

Fietsslot voor op de kinderfiets

fietsslot-kinderfietsNaast hele luxe ringsloten heeft Axa ook een simpeler fietsslot. Dit fietsslot wordt vaak gebruik bij kinderfietsen. De reden hiervoor? De Axa RenII is een fietsslot dat niet zo groot is. Een kinderfiets heeft ook een klein frame en dit maakt het monteren van een ringslot vaak moeilijk. Ook wanneer de montage van het fietsslot gelukt lijkt te zijn kan het zomaar zijn dat het slot uiteindelijk aanloopt tegen bijvoorbeeld de fietsband. Een andere reden waarom het Axa RenII fietsslot vaak gemonteerd wordt is omdat de sleutels een klein formaat hebben. Het voordeel hiervan is dat de sleutels niet gauw worden krom getrapt tijdens het fietsen. Dit is bij kinderen een veel voorkomend probleem. Het Axa RenII fietsslot is voorzien van een veiligheidskenmerk 5. Let wel op dat dit niet fietsslot niet voldoet aan de ART normering en dus niet geschikt is voor een fietsverzekering. Ook biedt dit fietsslot niet de mogelijkheid om een insteekkabel te gebruiken.