De 5 Beste Fietsen Voor Scholieren

 

Fiets-voor-schollierenVoor een fiets voor een scholier worden andere eisen gesteld dan aan een fiets die dagelijks wordt gebruikt door een forens. De fiets die een forens zal gebruiken is vaak wat lichter in het gewicht en heeft een sportievere geometrie. Maar wat is dan de beste fiets voor een scholier? En op welke punten moet je letten bij het kopen van een fiets voor naar de middelbare school? Dat alles gaan wij jou aan de hand van 5 verschillende fietsen uitleggen.

Gazelle Esprit met 3 of 7 versnellingen

Goede-fiets-scholieren-middelbare-schoolMet stipt staat de Gazelle Esprit bovenaan het lijstje met de beste fietsen voor naar de middelbare school. Dit komt doordat de koplamp van de fiets zit geïntegreerd in het frame. Deze koplamp wordt aangedreven doormiddel van naafdynamo in het voorwiel. Ook het achterlicht van de fiets aangesloten op de naafdynamo. Dit heeft als voordeel dat je nooit meer de batterijen van het achterlicht zal moeten vervangen. De meeste fietsen zijn uitgevoerd met een achterlicht dat werkt op batterijen. Maar ook zit er veelal nog een verschil tussen de bevestiging en de functies van het achterlicht. Welk achterlicht je dan het beste kan gebruiken op fiets is afhankelijk van wat voor type fiets het is en om welke doeleinden de fiets gebruikt wordt.

Dit alles maakt de fiets zeer geschikt voor de middelbare scholier. Er kan immers weinig kapot aan de fiets. Verder is er bij de Gazelle Esprit goed op de styling gelet. Zo past de kleurstelling van de velgen uitstekend bij de details in het frame. Wanneer je de Gazelle Esprit koopt heb je de keuze uit 3 of 7 versnellingen. Ook zijn er verschillende kleurstellingen. Deze variëren bij de dames en heren modellen. Zo kan het dus zijn dat een kleurstelling enkel beschikbaar is voor damesmodel.

Giant Attend met 3 of 7 versnellingen

De Giant Attend is een fiets die redelijk te vergelijken is met de Gazelle Esprit. Bij aankoop heb je ook de keuze uit 3 of 7 versnellingen. Alleen heeft Giant minder op de kleurencombinaties gelet. De Giant Attend is dus een redelijk onopvallende fiets. De koplamp van de fiets werkt op basis van een naafdynamo. En het achterlicht werkt op basis van een batterij. Op deze manier blijft het licht ook branden als je stilstaat bij een stoplicht. De fiets heeft geen vering. Dit maakt dat alle kracht die geleverd wordt ook daadwerkelijk wordt omgezet in een voorwaartse beweging. Ook komt dit het gewicht van de fiets te goede.

Gazelle Vento met 7 versnellingen

Heb je liever een iets luxere fiets die ook uitstekend geschikt is voor scholieren? Dan is de Gazelle Vento een goede keuze. Deze fiets heeft een snel verstelbaar stuur en vering in de voorvork en zadelpen. Zo worden de hobbels in het wegdek beter gereduceerd. De Gazelle Vento heeft standaard 7 versnellingen en een dichte kettingkast. Dit makt de Gazelle Vento een onderhoudsarme fiets. Ook de rollerbrake remmen zijn nagenoeg onderhoudsarm. De fiets is verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen, waarvan een opvallende en minder opvallende kleurstelling. Om de fiets wat vlotter te maken is de fiets uitgevoerd met één gekleurde remkabel.

De Cortina U4 transportfiets met 3 versnellingen

cortina-u4-fiets-voor-scholierenNaast de traditionele fietsen zie je op schoolpleinen ook steeds veel transportfietsen zoals de Cortina U4. Maar wat is nou het voordeel van een transportfiets? En misschien nog wel belangrijker is het om de nadelen van een transportfiets te benoemen. Om te beginnen is de zithouding van een Cortina U4 relaxter dan van één van de eerder behandelde fietsen. Dit is te danken aan de geometrie van het frame, het U-vormige stuur en het dikke en zachte fietszadel. Dit alles maakt dat de fiets op kortere afstanden vaak al heel erg prettig wordt ervaren. Ook heeft de fiets een transportrek waarop dan weer een krat of mand gemonteerd kan worden. Op deze manier is het gemakkelijk om de schoolspullen mee te nemen. Echter hebben de relaxtere fietshouding en het dikke zadel ook enkele nadelen. Ga je langere afstanden fietsen dan zal je merken dat een traditionelere fiets de kracht beter zal omzetten in een voorwaartse beweging. Ook zijn deze in het gewicht vaak iets lichter. Dit komt door het transportrek en de spatborden die vaak van aluminium zijn gemaakt.

De Cortina U4 is beschikbaar in twee verschillende maatvoeringen en enkele kleurstellingen. Ook is de fiets te koop met 7 versnellingen, maar de meeste Cortina U4 fietsen zijn uitgevoerd met 3 versnellingen en een achteruittraprem. Ook is er een elektrische variant van de transport fiets te koop. Maar welke elektrische transport fiets is dan goed? Daarover vertellen wij jou graag meer in osn blog over elektrische transportfietsen

Giant Triple X transportfiets

Ook Giant heeft een degelijke transportfiets. Het voordeel aan het merk Giant is dat deze wereldwijd één van de grootste fietsproducten zijn. Dit in combinatie met een beperkt aantal verschillende uitvoeringen kan er heel goed gebruik gemaakt worden van het schaalvoordeel. Dit maakt dat de fietsen van Giant beschikken over een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding. De Giant Triple X is voorzien van een transportrek en lederen handvatten. Dit in combinatie met het dikke fietszadel en relaxtere fietshouding maakt dat je fijn zal fietsen op een Giant Triple X. Deze fiets is te verkrijgen in een variant met 3 versnellingen en ook in 7 versnellingen. Verder heeft de transportfiets een dubbele standaard en een stuurslot. Dit voorkomt dat het stuur omslaat en schade aan de fiets veroorzaakt. Tevens is deze fiets ook te verkrijgen in een elektrische fiets variant.

Het meenemen van een schooltas op de fiets

rekje-voor-schooltas-monkeymee-scholieren-fietsOok krijgen wij vaak de vraag hoe je een fietstas het beste kunt meenemen op de fiets. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Natuurlijk kan je er ook voorkiezen om de tas op je rug mee te nemen. Een groot nadeel hieraan is dat je in de zomer al snel met een bezweten rug aankomt. Daarom wordt er op een transportfiets vaak gekozen voor een krat of mand voorop. Hierbij is het wellicht handig om te onthouden dat een krat een langere levensduur heeft dan een rietenmand. Een nadeel aan een krat of een mand op de fiets is dat het stuur een zwaardere hefboom heeft. Het sturen zal dus iets moeilijker gaan. Om deze reden wordt er ook vaak gekozen voor een rek achterop de bagagedrager. Deze Monkeymee rekken zijn uitstekend geschikt om een rugzak vast te maken. Dit wordt gedaan doormiddel van een meegeleverde band.

Is een derailleur geschikt voor scholieren?

Er is een simpel en kort antwoord op de vraag of je er verstandig aan doet om een fiets met derailleur te kopen voor een scholier. En het antwoord op deze vraag is “nee”. Maar waarom is het dan onverstandig om een fiets met derailleur te kopen voor een scholier? Een fiets met een derailleur is kwetsbaarder dan een fiets met een dichte kettingkast. Dit komt doordat het schakelsysteem zichtbaar is. Wanneer de fiets omvalt kan de derailleur scheef gaan en eventueel in het wielkomen tijdens het fietsen naar huis. Maar dit is nog niet het belangrijkste. Een scholier gaat door weer en wind naar school. Dit betekent ook dat de fiets gebruikt zal worden wanneer er pekel op de weg gestrooid is. Deze pekel tast de ketting dermate aan dat de schakels binnenin de fietsketting gaan roesten. Deze roest zorgt er voor dat de fietsketting zal breken. Een fiets met een dichte kettingkast beschermt de fietsketting beter tegen pekel en vuil van het wegdek. Op deze manier zal de levensduur van de fiets verlengt worden. Welke andere aandrijfsystemen er nog meer zijn en welke het meest geschikt is voor jouw gebruik? Dat vertellen wij jou graag in ons blog over de verschillende aandrijfsystemen voor de fiets.