Cortina Fiets Kopen In Sliedrecht

Cortina-kopen-sliedrecht

In Sliedrecht kan je bij Kramer Fietsen een nieuwe Cortina fiets kopen. Maar waarom zal je kiezen voor een Cortina fiets? En hoe zit het met de kwaliteit van de Cortina fietsen?

Cortina is het eerste merk dat een fiets niet enkel zag als een vervoersmiddel maar als een lifestyle product. Dit komt mede door de styling van de fietsbanden, het zadel en het frame. Dit in combinatie met het transportrek voorop de fiets zorgt voor een super modieuze fiets. In navolging van het merk Cortina zijn ook merken zoals Gazelle, Giant, Batavus en Sparta de fiets gaan zien als een lifestyle product. Het resultaat hiervan? Veel leukere fietsen in het straatbeeld.

De kwaliteit van een Cortina fiets

Cortina is een kleiner merk dat zichzelf vooral richt op de Nederlandse markt. Om wat betreft een goede prijs en kwaliteit mee te kunnen met grotere merken heeft Cortina ervoor gekozen om te werken met slechts twee framematen. Dus ben je iets kleiner van stuk. Dan is de framemaat 50 uitstekend voor jou geschikt. Ben je iets langer? Dan is een framemaat met een hoogte van 57 centimeter wellicht een betere keuze voor jou.

Kwaliteit-Cortina-fietsenVerder is het frame gemaakt van aluminium. Dit zorgt ervoor dat het gewicht van de fiets niet hoger is dan dat van een ander merk transportfiets. Ook voor de levensduur is een aluminium frame een mooie oplossing. Een fiets met een stalen frame zal namelijk veel eerder gaan roesten en fietst vele malen zwaarder. Bij Cortina hebben ze niet enkel over een leuke uitstraling van de fiets nagedacht maar ook nog eens over een uitstekende prijs en kwaliteit.

Om de fiets netjes te kunnen wegzetten is deze voorzien van een dubbele standaard. Zo staat de fiets steviger en valt deze bijna nooit om. Echter komt het voorwiel wel los van de grond. Daarom is het weer belangrijk om een stuurslot te hebben op de fiets. Zo wordt voorkomen dat het transportrekje tegen het frame aanslaat en beschadigingen veroorzaakt. Gelukkig heeft Cortina hier ook over nagedacht. Bijna alle Cortina fietsen hebben namelijk een stuurslot. Dit stuurslot is weer voorzien van een kleine hendel, waardoor er een hefboom ontstaat en het stuurslot gemakkelijker te gebruiken is. Vele andere merken maken enkel gebruik van een ronde ring. En zijn hierdoor moeilijker in het gebruik.

Wanneer je een Cortina fiets koopt wil je natuurlijk veilig de weg op. Wanneer je de fiets bij Kramer Fietsen Sliedrecht koopt kan je er van op aan dat de fiets goed rijklaar gemaakt is.

Geniet van een comfortabele fietshouding

Koop je een Cortina fiets? Dan ben je zeker weten verzekerd van een comfortabele fietshouding. Dit komt doordat nagenoeg alle fietsen van het merk voorzien zijn van een u-vormig stuur en een zacht fietszadel. Door de geometrie van de Cortina fietsen fietst u nagenoeg altijd met een rechte rug.

Ben je van plan om langere fietstochten te gaan fietsen? Dan is een sportievere fiets van Gazelle, Giant of Koga wellicht een betere keuze. Deze fietsen hebben namelijk een sportievere zit en zijn meer geschikt voor het fietsen van langere afstanden. Verder hebben de fietsen van het merk 3 of 7 versnellingen. Dit is afhankelijk van het type van de fiets. Maar in de regel geld dat de luxere fietsen zijn voorzien van 7 versnellingen. De simpelere modellen hebben 3 versnellingen maar zijn dan ook weer met 7 versnellingen te verkrijgen.

De verschillende Cortina fietsen

Het merk Cortina heeft vele verschillende modellen fietsen, maar de meest bekende en tevens ook de meest verkochte fiets van het merk is toch echt de Cortina Transporter U4. Deze fiets is dan weer te verkrijgen in een elektrische als niet elektrische variant. De elektrische variant van de Cortina U4 is er met een voorwielmotor en een variant met een middenmotor. De elektrische Cortina U4 met voorwielmotor bevind zich in de onderkant van de markt. Dit maakt dan ook dat deze elektrische fiets vooral door scholieren gebruikt wordt. De variant met een Bosch Active Line middenmotor valt dan weer in een iets hoger segment. Deze fiets wordt veelal gebruikt door volwassenen.

Is een Cortina fiets geschikt voor een kinderzitje?

Kinderzitje-Cortina-SliedrechtNaast de Cortina U4 transporter heeft het merk ook nog de Cortina Common Family. Dit is een fiets die geschikt is voor de hele familie. Het zadel van de fiets is gemakkelijk te verzetten doormiddel van een snelspanner. Hierdoor doet de fiets ere aan zijn naam.

Ook de bagagedrager van de fiets is langer dan bij een normale stadsfiets. Hierdoor kan er gemakkelijker een kinderzitje geplaatst worden. Ook het frame is een stukje langer en het transportrekje voorop is voorzien van een smal design. Hierdoor is het weer makkelijker om een kinderzitje te plaatsen voorop de fiets. Al deze voordelen bij elkaar zorgen ervoor dat je comfortabel kunt fietsen desondanks de twee kinderzitjes op de fiets.

Wat voor kinderfietsen heeft Cortina?

Naast fietsen voor volwassenen heeft het merk ook kinderfietsen met een wielmaat van 24 en 26 inch. Dit zijn de grotere kinderfietsen die veelal gebruikt worden door kinderen in de basisschoolgroepen 6 tot en met 8. Ook deze kinderfietsen zijn voorzien van een transportrek, gekleurde fietsbanden en details in het zadel en de handvatten. Vaak zie je bij deze fietsen dat er voorop een krat of mand gemonteerd wordt. Onze eigen voorkeur gaat uit naar een kunststof krat. Dit komt doordat de levensduur van een krat veel langer is dan een rietenmand. Ook in aanschaf is een kunststof krat vele malen goedkoper. Dit maakt dus dat een krat een veel betere aankoop is dan een rietenmand. In tegenstelling tot de volwassen Cortina U4 transport fietsen hebben de kinderfietsen geen stuurslot of dubbele standaard. Verder is deze Cortina kinderfiets voorzien van 3 verschillende versnellingen.